Terug naar overzicht

Volkswagen Kever 11 Ovaal Originele staat. Wolfsburg

Verkocht

Verkocht

67.391 KM Tellerstand
Onbekend Transmissie
1956 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1956 Onbekend 67.391 KM
Deel deze advertentie:

Specificaties

Kenteken
NL
DZ9588
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 02-06-2020
Datum eerste toelating (internationaal) 30-06-1956
Tellerstand 67.391 KM
Kleur Blauw
Aantal zitplaatsen 5
Gewicht 740 kg
Motorrijtuigenbelasting Vrijgesteld

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1192 cc
Vermogen 22 kW / 30 PK

Beschrijving

Volkswagen Kever Ovaal 1956.

Zeer uniek en zelden in deze staat te koop: originele DDR Kever van 1956 is in Wolfsburg gemaakt en alle nummers kloppen. Deze roestvrije Ovaal Kever is ongerestaureerd en ongelast en verkeert in een zeer goede en mooie conditie. Originele en harde bodem en kokers. Geen USA import maar een originele Duitse DDR auto met boekjes en voorzien van een originele VW imperiaal.

Deze Kever is in Januari 1956 in de DDR uitgeleverd door Volkswagen Vertretung Ernst-Strohle uit Neu-Ulm / Donau Duitsland. Deze is door geleverd aan Volkswagen vertretung Franz-Homph in Gunzburg DDR. Franz-Homph heeft hem verkocht aan de eerste klant welke hem netjes om de 2.500 km een beurt liet geven zoals in het kundendienst heft is aangegeven. Deze Kever draagt dan ook nog steeds met trots de koperen dealer plaatjes van de Firma Franz-Homph op zijn flanken. Er zijn naast de boekjes nog diverse oliesmeerkaartjes en aanwijzingen dat de huidige kilometerstand van 67.391 km wel eens de echte kilometerstand van deze VW kan zijn, en zeker als je met deze auto rijdt voelt dat als een bevestiging van deze lage kilometerstand. Hij rijdt zeer fijn de versnellingsbak schakelt zeer soepel en de originele 1200 motor voelt krachtig (30 pk) en ook de remmen zijn prima in orde. Bij de documentatie zit ook de originele DDR kraftfahrzeugbrief met alle gegevens van deze Kever met het originele nummers en daaruit blijkt ook dat de motor nog origineel is.

In de afgelopen 64/65 jaar zijn er wel enkele kleine krassen (lakimperfecties) ontstaan aan de hoeken van de spatschermen. Deze zijn bijgewerkt (bijgespoten) en dat is te zien maar wel eerlijk voor een auto van deze leeftijd. De lak van deze Ovaal was ter conservering voorzien van een laag Dinitrol, deze hebben wij weer verwijderd en de lak gepolijst om hem weer zijn glans terug te geven. En glanzen doet deze oude Beetle. In het verleden is de stoelbekleding en de hemelbekleding vervangen en recent is er groot onderhoud uitgevoerd inclusief 4 nieuwe banden. Voor de verkeersveiligheid zijn er knipperlicht op de voorschermen gezet en achter onder de bumper gemonteerd. Verder is deze Ovaal Kever origineel en compleet.

Een kever van 1956 in deze ongerestaureerde staat is UNIEK en dat is in onze ogen ook veel mooier dan een over gerestaureerd exemplaar.
Dit is een “ once in a Life time “ tijdmachine voor de echte Volkswagen liefhebber.

Het is vrijwel altijd mogelijk om op een auto die u bij AutoBiemans koopt een garantiepakket van 6 – of 12 maanden af te sluiten (let op de auto mag dan maximaal 12 jaar oud zijn en max 200.000km gereden hebben). Hiervoor maken wij gebruik van Auto/Trust autogaranties. Tegen een geringe meerprijs heeft u dan 6 of 12 mnd garantie op uw aankoop. Eventuele garantie gevallen kunnen in overleg met Auto/Trust bij een garage (b.v. een Bosch car service) bij u in de buurt worden opgelost. Vraag naar de mogelijkheden.
Let op: altijd even bellen voor een afspraak wij zijn zelf ook vaak onderweg. Voor advies over in- en verkoop van auto's kunt u ons bellen op 0651627119. Hoewel aan de informatie van deze advertentie de grootst mogelijke zorg wordt besteed, kan de adverteerder niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie van welke aard dan ook. Voor de exacte uitvoering en beschikbaarheid van de auto kunt U contact opnemen met de adverteerder op 06-51627119.