Terug naar overzicht

Mercedes 200-500 200 E

Verkocht

Verkocht

153.416 KM NAP Tellerstand
Automaat Transmissie
1992 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1992 Automaat 153.416 KM
Deel deze advertentie:
Simpel
Transparant
Aardig

Specificaties

Kenteken
NL
DSBJ69
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 10-02-1992
Datum eerste toelating (internationaal) 10-02-1992
APK vervaldatum 08-07-2024
Tellerstand
153.416 KM NAP
Carrosserie Sedan
Kleur Beige Metallic
Interieurkleur Zwart
Aantal deuren 4
Gewicht 1345 kg
Maximum massa geremd 1500 kg
Motorrijtuigenbelasting € 181 - 203 per kwartaal
Aantal sleutels 3

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Transmissie Automaat
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1998 cc
Vermogen 100 kW / 136 PK
Topsnelheid 195 km/h
Acceleratie (0-100 km/h) 12.0 seconden

Interieur

Middenarmsteun voor
Stuurbekrachtiging

Overige

Anti blokkeer systeem
Bestuurdersairbag

Exterieur

Metaalkleur

Infotainment

Radio cd speler

Beschrijving



Soms kom je auto's tegen waarvan het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Deze prachtige rookzilveren 200E is daar een sprekend voorbeeld van: alsof ie gisteren de showroom verliet. De complete historie is aanwezig en het is een Nederlandse auto, dus verzamelaars opgelet!

Bij aflevering laten we de auto door onze partner Sterren Service Centrum, Mercedes-Benz specialist te Elburg, voorzien van een nieuwe apk. 

Staat van de auto
Vadertje tijd heeft er geen vat op kunnen krijgen. Geen deuken, geen roest, geen krassen. Vermoedelijk heeft ie altijd binnen gestaan. Nog bijna net zo mooi als de dag dat hij bij Stergam (in 1992 nog zonder Pordon) het hek uitreed. De fantastische kleur Rauchsilber benadrukt dat dit een iconische auto is. De metalliclak glanst fantastisch en het interieur is onaangetast. Geen instapschade of verkleurd hout. De tellernaalden zijn nog feloranje. Het dashboard, de pook en het stuur zijn nog uitzonderlijk mat. De deurvangers zijn onwaarschijnlijk soepel. Dit betreft een eerste facelift serie, de MoPf 1, te identificeren aan de kenmerkende plastic Saccobretter onderaan. Deze types hebben nog een terpentinelak, waardoor roest geen issue is - dit in tegenstelling tot de watergedragen lakken die in 1993 hun intrede deden.

Misschien wel het authentiekste exemplaar dat je in deze prijsklasse kunt kopen. Ieder boekje van Mercedes is erbij bewaard, evenals het boordgereedschap en alle originele sleutels. Voor de aardigheid zijn een period-correcte jerrycan, landkaarten en een leeslamp inbegrepen. Eigenaar 1 deed hem pas in 2014 van de hand, waarna de auto in handen van een verzamelaar is gekomen. In de afgelopen zes jaar is er nauwelijks mee gereden, hoewel ie dat eigenlijk perfect doet. Hij is zo als daily driver in te zetten!

Specificaties
De M102-motor en 722.4 automatische transmissie vormen een uiterst bedrijfszekere aandrijflijn voor dagelijks gebruik als youngtimer. De 2,0 liter motor produceert een nette 118 pk waarmee soepel door het verkeer te laveren is. De viertrapsautomaat doet geruisloos en boterzacht zijn werk.

De optielijst doet vermoeden dat de eigenaar boekhouder van beroep was. De automaat was niet standaard, voor de rest is de auto voorzien van een dashboardkastje, warmtewerend glas, een middenarmsteun en een perfect werkende elektrisch Hirschmann-antenne. Voor geluid zorgt een Akai radio/CD-speler met USB en Aux. De oude radio/cassette is er nog bij.

Tot slot, onder het motto "wat er niet op zit, kan ook niet kapot": er mankeert niets aan.

Korte noot aan ondernemers
Dit is een youngtimer, zakelijk te rijden met bijtelling over de dagwaarde. U kunt dan uw autokosten zakelijk opvoeren en de BTW aftrekken. Daarmee rijdt u deze 200E tegen lagere kosten dan een nieuwe smart!Netto bijtelling per maand: €66 bij 38% belasting / €90 bij 52% belasting.

Contact
Deze auto is te bezichtigen in 't Harde bij Zwolle, gelieve op afspraak. Ik sta u graag telefonisch te woord, en per bericht, sms of WhatsApp krijgt u ook snel reactie.