Terug naar overzicht

Lexus | GS | 300 | President | Adaptive Cruise | 126 dkm!

Verkocht

Lexus | GS | 300 | President | Adaptive Cruise | 126 dkm!

Verkocht

126.202 KM Tellerstand
Automaat Transmissie
2005 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 2005 Automaat 126.202 KM
Deel deze advertentie:

Specificaties

BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 05-10-2020
Datum eerste toelating (internationaal) 17-11-2005
APK vervaldatum 31-03-2025
Tellerstand 126.202 KM
Carrosserie Sedan
Kleur Zilver Metallic
Interieurkleur Grijs
Aantal deuren 4
Aantal zitplaatsen 5
Gewicht 1595 kg
Maximum massa geremd 2000 kg

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Transmissie Automaat
Aantal cilinders 6
Cilinderinhoud 2995 cc
Vermogen 183 kW / 249 PK
Topsnelheid 240 km/h
Acceleratie (0-100 km/h) 7.2 seconden
Maximum aantal toeren per minuut 6200 RPM
Koppel 310Nm
Gemiddeld verbruik 9.5 l/100km
Gemiddeld verbruik (stad) 14.0 l/100km
Gemiddeld verbruik (snelweg) 7.0 l/100km

Interieur

Airco (automatisch)
Armsteun achter
Armsteun voor
Binnenspiegel automatisch dimmend
Cruise control adaptief
Electronic climate control
Elektrisch verstelbare stoel(en) met geheugen
Elektrisch verstelbare stuurkolom met geheugen
Elektrisch zonnescherm achterruit
Elektrische ramen voor en achter
Hoofdsteunen anti-whiplash
Houtafwerking interieur
Houten stuurwiel en versnellingspook
Lederen bekleding
Lederen stuurwiel
Lederen stuurwiel en versnellingspook
Lederen versnellingspook
Stoel ventilatie voor
Stuurbekrachtiging snelheidsafhankelijk
Voorstoelen verwarmd

Exterieur

Achterspoiler
Buitenspieg.elektr.verstel -verwarmb.+inklapbaar
Buitenspiegels elektr. met geheugen
Buitenspiegels elektrisch inklapbaar
Buitenspiegels elektrisch verstel- en verwarmbaar
Dimlichten automatisch
Elektrisch glazen schuif-/kanteldak
Keyless entry
Koplampen adaptief
Koplampreiniging
Led achterlichten
Lichtmetalen velgen 18"
Lichtmetalen velgen 5-spaaks 18"
Mistlampen voor
Parkeersensor achter
Parkeersensor voor
Parkeersensor voor en achter
Xenon koplampen

Overige

Anti blokkeer systeem
Anti doorslip regeling
Autonomous emergency braking
Bestuurdersairbag
Bluetooth telefoonvoorbereiding
Bots herkenning en activatie
Brake assist system
Elektronisch stabiliteits programma
Elektronische remkrachtverdeling
Gelimiteerd slipdifferentieel
Hoofd airbag(s) achter
Hoofd airbag(s) voor
Knie airbag(s)
Passagiersairbag
Zij airbag(s) achter
Zij airbag(s) voor

Infotainment

Audio installatie premium
Audio-navigatie full map
Audio-navigatie full map + cd-wisselaar
Audio-navigatie full map + hard disk + cd-wiss.
Cd-wisselaar
Dvd speler
Dvd-wisselaar
Multimedia-voorbereiding
Navigatiesysteem full map
Navigatiesysteem full map + dvd
Spraakbediening
Stuurwiel multifunctioneel

Veiligheid

Achteruitrijcamera
Alarm klasse 1(startblokkering)
Alarm klasse 3
Bandenspanningscontrolesysteem
Binnen/buitenspiegel aut. dimmend
Hill hold functie

Comfort

Boordcomputer
Regensensor

Beschrijving

Met trots presenteren wij een Lexus GS300, een auto waar Lexus in 2005 bij de introductie een zeer moderne stijlvolle sedan neerzette. Dit exemplaar betreft ook nog eens de president uitvoering. De uitvoering zit helemaal volgeladen met opties. Waaronder adaptieve cruise control, iets wat destijds vrij zeldzaam was. "Bij de ontwikkeling van de GS stond ons een luxueuze sedan met een eigen karakter en uitstekende prestaties voor ogen" aldus Chief Engineer Shigetoshi Miyoshi. 
 

Exterieur:
De Lexus GS straalt zijn kracht uit met beschaafde discretie. Dat ziet men terug in de oplopende schouderlijn, die naadloos overloopt in de gespierde zijflanken achter. Het oog volgt een natuurlijke lijn; de ontwerpers van Lexus spreken van puur ontwerp. Veelheid in eenvoud. Vanuit elke gezichtshoek toont de GS doelmatig design. Aan de achterzijde zijn de LED-lichten elegant opgenomen in de achterlichtunits. Opvallend ook zijn de uiterst smalle naden, die bijdragen aan een uiterlijk met perfecte maatvoering en bovendien zorgdragen voor gereduceerd rijwindgeluid en verbeterde luchtweerstand.

Eenvoud in detail:
Het interieur van de GS heeft een unieke sfeer: wederom een bewijs van het onvermoeibare streven van de ontwerpers naar perfectie en een ultiem interieurdesign. Uitgangspunt daarbij is het voldoen aan zowel de wensen van de bestuurder als aan die van de passagiers. Zo is het interieur een samenspel geworden van luxe, eigentijdse stijl en innovatieve technologie. Bovenal is het interieur een toonbeeld van eenvoud. De gebogen lijnen, de driedimensionale proporties van dashboard, de middenconsole en het instrumentenpaneel vormen een smaakvol geheel. Een zorgvuldige materiaalkeuze (hoogste kwaliteit hout, metaalelementen en lederen bekleding met perforatie) draagt bij aan het gevoel van welbehagen. Vanzelfsprekend zijn bij Lexus de afwerking en gebruikte materialen van een ongeevenaarde kwaliteit. 

Perfect materiaal:
Neem plaats in de Lexus GS, alles wordt rustig en de geluiden van de rumoerige buitenwereld verstommen. Voel, ruik en luister...De GS biedt u de sensatie van een veilge thuishaven. U sluit uzelf niet af, maar houdt op uw eigen manier contact met de wereld om u heen. Met het oog op het unieke, onderscheidende karakter van deze auto, heeft Lexus een studie gemaakt van materiaal en afwerking. Met nog meer precisie, vakmanschap en aandacht voor detail dan u van andere merken gewend bent. 

Lexus koos voor met de hand bewerkte houtsoorten met hun fascinerend patroon. Ze kozen voor zacht, subtiel geperforeerd leder voor de zittingen. Het voelt, ruikt en oogt niet alleen goed, het is ook praktisch en uiterst duurzaam. Het is bovendien een ideale combinatie met de stoelventilatie en stoelverwarming. 

Uitnodigende omgeving: Zitcomfort
De voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar in elke gewenste positie om optimaal comfort te waarborgen tijdens lange ritten. Heeft u eenmaal de ideale instelling gevonden met de acht (!) verschillende verstelmogelijkheden, dan kunt u die opslaan in het geheugen. Met deze optie kunnen maximaal drie bestuurders hun ideale positie van stuurwiel, stoel en buitenspiegels in het geheugen opslaan. 

Het zitcomfort van de lederen voorstoelen is nog verder geoptimaliseerd door stoelventilatie. In de stoelen zijn blowers ingebouwd die lucht uitblazen door de fijnmazig geperforeerde bekleding van zittingen en rugleuningen. De stoelen zijn voorzien van verwarming die zorgt voor een snelle opwarming, comfortabel op winterse ochtenden. Beide voorzieningen kunnen traploos bediend worden vanaf het middenconsole. Bestuurder en passagier kunnen individueel de gewenste mate van verwarming en ventilatie van hun stoel instellen. Bovendien kunnen zij beiden genieten van de links en rechts gescheiden airconditioning. 

Smart Entry & Smart start systeem:
Het systeem van de Smart Key, een slimme en handzame elektronische sleutel, brengt een persoonlijke band tot stand tussen bestuurder en auto. Met deze Smart Key op zak of in uw tas weet de GS dat u in aantocht bent. Hij herkent de unieke code en ontgrendelt automatisch zodra u de greep van een portier of van het kofferdeksel aanraakt. De GS is een uitdaging om mee te rijden en u hoeft geen minuut te wachten om die ervaring te beleven. Een groen lampje op de startknop licht op zodra de elektronische sleutel in de auto is, de automaat in P of N staat en u het rempedaal intrapt. Een enkele druk op de knop en u kunt genieten van puur rijplezier. 

Perfect geluid:
Als u op zoek bent naar een moment van stilte in een oase van rust, dan is het interieur van de GS de aangewezen plek. Maar ook als u juist de stilte wenst te verbreken, dan zit u in de GS op de juiste plaats dankzij de uitgekiende akoestiek van het interieur en het audiosysteem. Deze Lexus is voorzien van het Mark Levinson audiosysteem, met haar 350 Watt zorgt deze installatie voor een ongekende pure, rijke en krachtige klank. Iedere kenner zal toegeven dat een vervorming van 0,01 % over een bereik van 20 Hz tot 20 Khz bandbreedte een opmerkelijke prestatie is. De 14 speakers waaruit het systeem bestaat zijn op een uitgekiende wijze geplaatst en zorgen voor de 'surround sound' van een concertzaal, mede dankzij de krachtige woofer die ook bastonen natuurgetrouw weergeeft. 

Geraffineerde power:
De krachtige V6 reageert soepel op het gas en is het toonbeeld van efficientie. Daarbij maakt hij gebruik van directie inspuiting en van Dual VVT-i: variabele dosering van lucht- en benzine-inlaat en timing van uitlaat kleppen. Resultaat: optimaal rendement bij de verbranding en daarmee uitstekende prestaties en gebruikswaarden bij lage emissiewaarden. De V6 bereikt zijn topvermogen van 249 pk bij 6.200 tpm en het maximale koppel van 310 Nm komt in beeld bij 3.500 tpm. In slechts 7,2 seconden snelt hij naar 100 km/u en de topsnelheid is 240 km/u. 

Totale bescherming: 
De Lexus GS heeft beschikking over maar liefst 12 airbags, bestaande uit twee front airbags, twee knie airbags, zijairbags voor zowel bestuurder als alle passagiers, zowel voorin als achterin. Daarnaast is er over de gehele breedte van de auto een gordijnairbag die zowel de bestuurders als passagiers beschermen bij en zijdelinkse aanrijding.

Daarnaast is de Lexus GS voorzien van:
- TPWS bandenspanningssensoren systeem
- Elektrochromatische spiegels welke automatisch dimmen 
- UV werend glas rondom
- Waterafstotend glas op de zijruiten voor, voor beter zicht
- Pre Crash Safety System, naderende aanrijding wordt via radar herkend en veiligheidsfuncties worden actief.

Helder zicht:
De GS is uitgerust met High Intensity Discharge (HID) verlichting voor optimaal zicht in donkere omstandigheden. Gebruikmakend van Xenon-technologie zorgt de scherp afgebakende, verder verder rijkende lichtbundel voor uitstekend zicht. Met hun karakteristieke vorm beschikkende koplampen bovendien over het intelligent Adaptieve Frontlighting Systeem: een systeem dat zorgdraagt voor verdraaiing van de lampen tot maximaal 15 graden in de richting van de bocht. Hierdoor krijgt u een nog beter zicht op de weg. 

Kortom een bijzondere auto welke u als bestuurder in de watten legt. 

Dit exemplaar is voorzien van alle mogelijke opties die mogelijk waren op de President uitvoering:
- Metallic lak Silver Mist gecombineerd met zwart hout
- Elektrisch schuifkantel-dak
- Houten stuurwiel en houten pookknop.

Bij dit exemplaar zit de volledige historie, km-stand is daardoor aantoonbaar. Auto verkeerd in nette staat, heeft een paar gebruikssporen. 

 


Bent u enthousiast geworden over bovenstaande auto? Dan verwelkom ik u graag voor een kennismaking.

Inruil is mogelijk. Graag foto’s van interieur, exterieur, kenteken en kilometerstand per whatsapp sturen en u ontvangt spoedig een passend voorstel.

Let op: wij zijn 7 dagen per week geopend op afspraak.