Terug naar overzicht

Renault Twingo 1.6 133PK Gordini RS | Leder | ORIGINEEL NL

Verkocht

Verkocht

117.094 KM NAP Tellerstand
Handgeschakeld Transmissie
2011 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 2011 Handgeschakeld 117.094 KM
Deel deze advertentie:
RDW erkend
Overschrijven ter plekke mogelijk
Kloppend aanbod
Friese gastvrijheid
Op afspraak geopend

Specificaties

Kenteken
NL
72NXP1
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 04-01-2011
Datum eerste toelating (internationaal) 04-01-2011
APK vervaldatum 28-08-2024
Tellerstand
117.094 KM NAP
Carrosserie Hatchback
Kleur Blauw
Aantal deuren 3
Aantal zitplaatsen 4
Gewicht 1024 kg
Motorrijtuigenbelasting € 95 - 106 per kwartaal

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1598 cc
Vermogen 98 kW / 133 PK
Topsnelheid 201 km/h
Acceleratie (0-100 km/h) 8.7 seconden
Maximum aantal toeren per minuut 6750 RPM
Koppel 160Nm
Gemiddeld verbruik 6.7 l/100km

Exterieur

Achterruitwisser
Achterspoiler
Buitenspiegel rechts
Buitenspiegels elektrisch verstelbaar
Buitenspiegels verwarmbaar
Centrale vergrendeling
Centrale vergrendeling met afstandsbediening
Extra getint glas achter
Getint glas
Lichtmetalen velgen 17"
Metaalkleur
Mistlampen voor
Sportonderstel
Sportvelgen
Xenon verlichting

Interieur

Airco
Airco (automatisch)
Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar
Elektrische ramen voor
Lederen bekleding
Lederen interieur
Lederen stuurwiel
Stuur verstelbaar
Stuurbekrachtiging

Overige

Anti blokkeer systeem
Anti doorslip regeling
Bestuurdersairbag
Elektronisch stabiliteits programma
Passagiersairbag

Infotainment

Radio cd speler
Radio-cd/mp3 speler
Stuurwiel multifunctioneel

Comfort

Cruise control
Regensensor

Veiligheid

Alarm klasse 1(startblokkering)

Beschrijving

Wij zijn ondanks de corona maatregelen nog gewoon op afspraak geopend. Bel, mail of Whatsapp ons voor een afspraak en wij zorgen dat de auto voor u klaarstaat!

Introductie

Een Twingo in de R.S. uitvoering? Jazeker!
De Twingo R.S. is meteen te onderscheiden van een normale Twingo, de R.S. is namelijk lager, breder en heeft een andere voor en achterbumper. Daarnaast zijn de mistlampunits geheel anders dan bij een standaard Twingo en heeft de R.S. 16 inch lichtmetalen wielen en een sportief ogende einddemper. Binnenin het interieur zijn er onder ander sportstoelen te vinden, een R.S. toerenteller en veel meer sportieve accenten.

Wat als de standaard Twingo R.S. te saai is? Dan is er de Twingo R.S. in de Gordini uitvoering. De Gordini uitvoeringen werden stuk voor stuk genummerd en voorzien van onder andere 17 inch lichtmetalen wielen en lederen kuipstoelen. Motorisch? Een verbazingwekkend vermogen van 133 PK op een kleine 1000 KG. Topsnelheid? 201 KM/H!

De Gordini R.S.
Dit exemplaar is voorzien van de typisch kenmerkende Gordini kleur “Malte Blue metallic” met twee witte racestrepen. Gordini is ooit begonnen als zelfstandig merk in de motorsport en is later overgenomen door Renault. Renault kocht het merk in de jaren 60 toen Gordini erg veel waardevolle motorsport-kennis had. In 2009 kondigde Renault aan dat de naam Gordini gebruikt zou gaan worden voor een exclusieve en sportieve lijn van automobielen. Bij de introductie van de nieuwe Gordini R.S. modellen werd er dan ook wel gezegd: “the little blue bombshells with two white stripes are back!”

De Twingo Gordini R.S. werd genummerd en op diverse plekken van zowel het interieur als exterieur is terug te zien dat men te maken heeft met een Gordini. Dit exemplaar betreft № 1789.

Historie
Dit exemplaar betreft een origineel Nederlands geleverde Gordini R.S. uit het jaar 2011. Op 4 januari 2011 nieuw afgeleverd door Renault dealer Auto Indumij in Hardinxveld-Giessendam.
Wij mochten dit unieke exemplaar overnemen van de derde eigenaar welke een lange tijd heeft moeten zoeken voor een echte Gordini R.S. Twingo. Uit voorzorg heeft deze eigenaar de distributieriem + waterpomp laten vervangen. Wegens emigratie naar het buitenland mocht de Twingo plaatsmaken voor een nieuwe eigenaar.

Conditie en onderhoud
Auto verkeerd zich in een zeer nette staat voor zijn leeftijd. Zowel het lakwerk als het interieur zijn erg netjes te noemen zonder rare beschadigingen, krassen of deuken. Enkel de velgen hebben hier en daar een plekje op de gepolijste randen. Onderhoudshistorie is 100% kloppend, onderhoudsboekje is netjes afgestempeld met de gedane onderhoudsbeurten erin.
Van 2011 tot en met 2018 dealer onderhouden door de leverende dealer Auto Indumij. Op 27 augustus 2020 is bij een vakgarage een grote beurt uitgevoerd waarbij de bougies, remschijven + blokken, voorbanden, distributieriem en waterpomp vervangen zijn.

Voor vertrek uw dag limiet wijzigen!
U kunt bij ons betalen met internetbankieren op uw telefoon/laptop en denk eraan om uw dag limiet minimaal 4 uur van te voren te verhogen. Bij Rabobank en ABN is dit altijd nodig. 

Afspraak maken (geopend op afspraak)
Wilt u graag meer weten over dit voertuig of wilt u graag langskomen? Dan is dit zeker mogelijk. Wij zijn op afspraak geopend. U kunt ons het beste telefonisch bereiken, maar e-mailen of Whatsappen is natuurlijk ook mogelijk. Wat u het prettigst vindt. Ook op de avonduren en zondagen is het mogelijk om een afspraak te maken, wat u het beste uitkomt!

Wij zijn gevestigd op het industrieterrein De Ekers in Joure, op slechts enkele minuten van de snelweg A6. Joure is een dorp in het zuidelijke gedeelte van de provincie Friesland en is onlosmakelijk verbonden met Douwe Egberts, de bekende koffiebrander. 

Financiering
Een financiering is bij ons snel en gemakkelijk geregeld. Bent u een zakelijke of particuliere klant en uw wilt het bedrag graag in termijnen betalen? Het aanvragen voor een financiering is voor iedereen mogelijk en is altijd vrijblijvend. U kunt altijd contact met ons opnemen wat de mogelijkheden zijn of direct een financierings aanvraag indienen. 

Inruilen
Wilt u een voertuig inruilen? Ook dat is bij Hoogeboom Exclusive mogelijk.
Wilt u meer weten, een proefrit maken, een inruilvoorstel ontvangen of een taxatie van uw eigen auto laten maken? Wij helpen u graag!

Reservering 
Wij reserveren zonder aanbetaling helaas geen voertuigen. Uiteraard is het wel mogelijk om het voertuig kosteloos te reserveren zodra u weg rijdt, zo weet u zeker dat de rit niet tevergeefs is. Daarom is het verstandig ons voor vertrek altijd even te laten weten dat u eraan komt.