Ford Edsel Citation cabrio

  • 75.421 Mijl
  • 02 / 1958
  • Benzine
  • Automaat


Heideveld Classics biedt nu een zeer unieke en zeldzame Ford Edsel Citation uit 1958 aan. Van deze uitvoering zijn slechts 930 stuks geproduceerd en naar schatting zijn hier nog 110 stuks van over. Het model Citation was het vlaggeschip van de Ford Edsels, de meest luxe en duurste uitvoering.

De conditie van onze Ford Edsel Citation is echt geweldig. Deze auto hebben we van de 1e eigenaar gekocht met alle historie en heeft sinds 1962 stil gestaan. Inmiddels hebben we de eerste meters al weer met deze Ford Edsel Citation gereden en wij zijn enthousiast! Deze auto heeft nog de 1e originele lak, de originele stoffering is ook nog in zeer mooie staat. 

Ford Edsel bood verschillende functies die voor die tijd alszeer innovatief werden beschouwd, waaronder de rolling-dome snelheidsmeter en het drukknop Teletouch-schakelsysteem in het midden van het stuurwiel.
Ondanks zijn veelbesproken intro op de markt en de vele dollars die Ford in zijn ontwikkeling investeerde, was de Edsel niet zo succesvol als Ford-leidinggevenden hadden gehoopt en werd de productie na slechts drie modeljaren afgebroken. Echter in de afgelopen vijf decennia is de publieke opinie van de Edsel drastisch veranderd, omdat veel liefhebbers elk overlevend exemplaar als een gekoesterde klassieker beschouwen.

Heeft u interesse in deze bijzondere auto? Bel dan nu 06-15231265 voor meer informatie of een afspraak.

Details
BTW of Marge Marge
Tellerstand 75.421 Mijl
Carrosserie Cabrio
Kleur Groen
Bekleding Skai
Interieurkleur Groen
Aantal deuren 2
Aantal zitplaatsen 5
Brandstof Benzine
Transmissie Automaat
Aantal cilinders 8
Vermogen 253 kW / 344 PK
Opties & Accessoires

Exterieur
  • Rembekrachting
Interesse?

Wilt u meer informatie ontvangen of een taxatie van uw eigen auto laten maken? Wij helpen u graag!

Prijs: € 48.500,-

Verzekeringen vergelijken +31615231265 Bel nu Neem contact op
Adres

Nervistraat 18
8013RS Zwolle